klar i hovedet drik vand
 
Juice:
Ved at presse saften ud af frugter får man juice. Mest udbredt er saft af appelsiner, men også andre frugter presses til juice. Juice er et sundere valg end sukkersødet sodavand eller saftevand. For selv om juice indholder (frugt)sukker som svarer til det i sodavand, så indeholder juice vitaminer og mineraler fra frugtsaften.
glas med appelsinjuice
Kaffe:
En drik som laves ved at blande tørrede, ristede og malede kaffebønner med varmt vand. Kaffe indeholder koffein og er derfor dehydrerende. Man skal derfor ikke indtage for store mængder kaffe dagligt.
Kaffekop med kaffe
Milkshake:
En drik der laves ved at blende is og mælk sammen. Milkshake indeholder meget sukker og fedt. Milkshake skal indgå i kosten på linie med fx slik. Milkshake er til fest, mens vand og mælk hører hverdagen til.
jordbærmilkshake, vanilliemilkshake og chokolademilkshake
Mælk:
En næringsrig væske, der dannes i mælkekirtlerne hos pattedyr af hunkøn.
I danmark er det meste mælk der bliver drukket fra køer og hedder komælk. Det anbefales at man drikker en halv liter komælk dagligt hvis man altså ikke er allergisk overfor komælken eller mælkesukkeret(laktose).
mælk
Saftevand:
En læskedrik bestående af en koncentreret saft tilsat sukker eller andet sødestof, som fortyndes med vand.
Saftevand skal indgå i kosten på linie med fx slik. Saftevand er til fest, mens vand og mælk hører hverdagen til.
glas og kande med saftevand
Sodavand:
En sød drik med kulsyre. Normalt er sodavand sødet med sukker, men der findes også såkaldte light sodavand med kunstige sødemidler. Light sodavand indeholder færre kalorier end almindelig sodavand. Sodavand skal indgå i kosten på linie med fx slik. Sodavand er til fest, mens vand og mælk hører hverdagen til.
to dåsevand og en sodavandsflaske
Te:
En opkvikkende, varm drik, et udtræk (med varmt vand) af tebuskens blade.
Te indeholder koffein og theophyllin. På grund af koffeinen er te vanddrivende og skal derfor ikke indtages i for stor mængder.
en kop te med en tekande
Vand:
En drik der regnes for den bedste tørstslukker og heldigvis er postevandet i Danmark af god kvalitet. Vand feder ikke og indeholder desuden ingen sukker. Der anbefales at man dagligt indtager 1,5 liter vand.
vandglas og vandkaraffel
Vin:
En alkohol drik for voksne der bliver fremstillet ved gæring af druer, som er bærrene fra forskellige arter af vinstok. Da vin er alkohol skal man drikke det i mindre mængder til f.eks fester. Vin indeholder meget sukker.
to vinglas
Øl:
En alkohol drik for voksne, der fremstilles ved en bryggeproces, hvori der indgår malt, vand og gær.
Øl skal indgå i kosten på linie med fx slik. Øl er til fest, mens vand og mælk hører hverdagen til.
ølkrus fyldt med øl

Projektet "Drik Vand" er udviklet med støtte fra Undervisningsministeriets Tips- og Lottomidler samt Aase og Ejnar Danielsens Fond · Om Drik vand