klar i hovedet drik vand
 
sund + usund
Juice:
Ved at presse saften ud af frugter får man juice. Juice er et sundere valg end sodavand eller saftevand. For selv om juice indholder (frugt)sukker, så indeholder juice vitaminer og mineraler fra frugten.
glas med appelsinjuice
Kaffe:
En drik som laves ved at blande tørrede, ristede og malede kaffebønner med varmt vand. Kaffe indeholder koffein og er derfor vanddrivende. Man skal derfor ikke indtage for store mængder kaffe dagligt.
Kaffekop med kaffe
Mælk:
En drik der kommer fra mælkekirtlerne hos pattedyr af hunkøn. I danmark er det meste mælk der bliver drukket fra køer og hedder komælk. Det anbefales at man drikker en halv liter komælk dagligt hvis man altså ikke er allergisk overfor komælk.
mælk
Saftevand:
En læskedrik bestående af en koncentreret saft tilsat sukker eller andet sødestof,
som fortyndes med vand.Saftevand skal indgå i kosten på linie med fx slik.
Saftevand er til fest, mens vand og mælk hører hverdagen til.
glas og kande med saftevand
Sodavand:
En sød drik med kulsyre. Normalt er sodavand sødet med sukker, men der findes også light sodavand med kunstige sødemidler. Sodavand er til fest, mens vand er til hverdagen.
to dåsevand og en sodavandsflaske
Te:
En opkvikkende, varm drik, et udtræk (med varmt vand) af tebuskens blade. Te indeholder koffein og theophyllin. På grund af koffeinen er te vanddrivende og skal derfor ikke indtages i for stor mængder.
en kop te med en tekande

Projektet "Drik Vand" er udviklet med støtte fra Undervisningsministeriets Tips- og Lottomidler samt Aase og Ejnar Danielsens Fond · Om Drik vand